Bronnen

Mijn informatie- en inspiratiebronnen zijn zeer divers. Allereerst heb ik heel veel kennis door de lessen van mijn wijndocenten:

Op mijn wijnreizen spreek ik veel met wijnmakers over hun product en dit is toch echt de meest inspirerende manier van leren (sorry docenten), maar helaas kan ik niet het hele jaar door op reis van wijnhuis naar wijnhuis…

Dus lees ik natuurlijk zelf ook veel blogs, zoals de blogposts van WineFolly en wijnboeken van iconen Jancis Robinson, Oz Clarke en Peter Klosse.

Ook heb ik veel geleerd van mijn klasgenoten bij de vinologenopleiding, zoals Mirjam van Houten (van Houten wijn), Anca van Vliet (Ancave Wijn) en Monique van Kruining (Syrah Etcetera) met wie ik nog steeds regelmatig wijn proef en analyseer.

Tenslotte heb ik ook heel veel geleerd in de horeca, vooral bij restaurants waar wijn- en warenkennis centraal staan, zoals in -voormalig- restaurant te Pas van de broers Hugo & Evert te Pas, waar ik 7 jaar gewerkt heb.

Advertentie

2 gedachten over “Bronnen”

 1. Hey Roos,

  Proficiat met je artikel “Een Lastig Portret” in het magazine Winelife ! Zeer mooi gevonden en beschreven !
  Ik stuurde zonet een berichtje naar Sharon Van Lokhorst en Willemijn Peters van Winelife met de vraag of ik jouw 6 typetjes mocht gebruiken bij onze volgende wijntasting. Hopelijk heb je hier geen bezwaar tegen ?

  Groeten,

  Peter Verreyde

  https://www.facebook.com/wineloversantwerp

  Geliked door 1 persoon

  • Hoi Peter,

   Bedankt voor het compliment!
   Natuurlijk heb ik daar geen bezwaar tegen, heel leuk zelfs!
   Ik ben wel benieuwd hoe je ze gaat gebruiken, dus ik hoor graag hoe dat gegaan is…

   Het is de bedoeling dat ik de personages uiteindelijk ook op mijn blog ga publiceren, maar dat kan nu natuurlijk nog niet. Wel wil ik deze zomer alvast beginnen met andere personages (riesling, grenache, chenin, sangiovese, etc.), dus die kan je hier dan vinden.

   Groeten,
   Roos

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s