Sergio Sangoivese

Sergio is een echte charmeur met pretogen en kersenrode wangen. Hij is goedgehumeurd en goed gekleed, in goed gesneden maatpak met Italiaanse kalfslederen schoenen. Hij maakt soms lompe opmerkingen, maar is galant genoeg om ermee weg te komen. Familie staat voorop, hij drinkt nog wekelijks trouw met zijn oude madre thee met een chocolaatje. Gevoelig punt voor Sergio is zijn angst om ouder te worden, hij heeft al jong een grijze lok in zijn haren, waar niemand wat over mag zeggen. Ook heeft hij hoogtevrees, hij staat liever met beide benen op de grond.

Als kind was hij temperamentvol, speelde vol passie en overgave zijn spel en vierde elke overwinning uitvoerig. Hij speelde graag met anderen en zij met hem. Maar o wee als hij verloor, dan kon het flink knallen!

Als puber had Sergio al lange tenen en was gevoelig voor hoe anderen met hem omgingen. Om deze gevoeligheid te maskeren, bouwde hij in zijn pubertijd een muur van arrogantie om zich heen, gedroeg zich alsof er godenbloed door zijn aderen stroomde. Pas laat in zijn pubertijd kwam Sergio tot bloei.


Sangiovese is een laatrijpende druif, die vooral in het heuvelachtige Toscane groeit. Deze druif met dunne schil is erg gevoelig voor schimmel en verdraagt geen hoogte. De wijn heeft relatief veel zuren voor een rode wijn, wat hem een elegantie geeft. Hij kan zowel qua fruitigheid als tanninegehalte sterk variëren, vaak met lichte tonen van thee, chocola of tabak. De wijn verkleurt snel van paars naar roestbruin.

Sangiovese betekent bloed van Jupiter.

Advertentie