Pieter-Nico-smalPieter Nico is een gevoelige jongen, tenminste zo wordt hij vaak omschreven. Zelf vindt hij zichzelf vooral kunstzinnig, creatief. Hij schrijft prachtige gedichten en maakt fijnzinnige muziek, een poëtische einzelgänger als het ware. Hij wordt vaak niet goed begrepen en vergeleken met zijn vriend, Corneel Simon, die goed scoort op stoere mannelijkheid en niets jongensachtigs heeft, in tegenstelling tot Pieter Nico. Ze zijn al jaren vrienden, maar lijken weinig op elkaar. De gewone man zou zeggen dat Corneel Simon groots en succesvol is, alleen de echte liefhebber begrijpt de schoonheid van de elegantie van Pieter Nico.

Als kleine jongen werd hij wel eens gepest: hij was niet sterk, bombastisch, lawaaierig. Hij speelde niet graag met auto’s, die op een of andere manier altijd tegen elkaar aan moeten botsen en ongelukken moeten maken bij kleine jongens. Nee, gaf Pieter Nico maar een kwast en verf of een piano. Hij speelde liever met meisjes, die niet de hele dag zoveel herrie hoefden te maken.

Als puber genoot hij van klassieke muziek, die hij op z’n iPod luisterde in de pauze en hij schreef gedichten, waarin hij zijn gevoelens kon verwoorden. Soms mocht hij ze voordragen in de klas of op een thema-avond op school. Dan durfde er niemand grappen over hem te maken, geraakt door de woorden die hij zo pakkend op papier had gezet. Maar daarna ging het gewone leven weer door en vergaten ze de stille Pieter Nico dikwijls. Het geeft niet, dacht Pieter Nico dan, ik leef nu in de schaduw, maar later… later dan zal ik ze eens wat laten zien. Dan zullen ze weten wie ik ben!


Pinot Noir, ook wel Spätburgunder, heeft grote bessen en een dunne schil en daardoor weinig kleur en tannines. Hij heeft doorgaans delicate aroma’s van rood fruit en herfstgeuren en een elegante, lichte body. Hij wordt bijna nooit in blends gebruikt. Deze gevoelige druif vergt veel werk in zowel wijngaard als -kelder. In handen van de juiste wijnmaker ontstaat een elegante maar complexe wijn van wereldklasse, waarin zowel de fruitigheid als meer bosachtige en dierlijke aroma’s naar voren komen.

Advertentie