Reina is een veelzijdige dame: Al is ze eenvoudig gekleed en draagt ze weinig sieraden en make-up, toch heeft ze de gratie van een koningin. Ze is eerlijk en zegt waar het  op staat, maar kiest daarbij zorgvuldig haar woorden en toon. Dezelfde gratie vertoont ze wanneer ze op haar motor over de weg stuift.

Als kind kende men haar als een zoet meisje, dat het prettig vond om alleen te spelen. Ze speelde graag prinsesje met kitscherige jurken, hoogblonde pruiken en zuurstokroze hakjes. Nagels lakken en lekker tutten, een echt meisje-meisje.

Dit veranderde in haar pubertijd. In het koele gezin waar ze opgroeide, was hard werken het hoogste doel en er was weinig oog voor schoonheid. Reina verloor haar liefde voor het kitscherige en ontpopte zich als natuurlijke schone, door haar eenvoudige achtergrond zonder opsmuk.

Riesling groeit in koele klimaten, zoals Duitsland, Oostenrijk en het noorden van Frankrijk en is pas laat rijp. Riesling is een wijn die in de wijngaard wordt gemaakt, oftewel: er wordt in de wijnkelder weinig meer aan gedaan, zelden vindt er bijvoorbeeld houtrijping plaats. De druif heeft een complex smaakpalet [met veel verschillende smaken] en mooie zuurgraad, waardoor de wijn veel bewaarpotentieel heeft. Typisch voor oudere rieslings is de geur van petroleum die uit het glas omhoog komt en wijst op kwaliteit.
In het verleden werd riesling veel gebruikt voor de productie van eenvoudige (goedkope) zoete witte wijn, maar tegenwoordig worden er vele droge, elegante wijnen en bijzonder aangename zoete (dessert)wijnen gemaakt met grote klasse.
In Duitsland wordt riesling ook wel De Koningin onder de druiven genoemd.
Advertentie