Margot-smalMargot is de eigenaresse van een kleine, succesvolle chocolaterie. Ze is niet bang om hard te werken en pakt elke klus met beide handen aan. Ze is gelukkig getrouwd met haar jeugdliefde, Corneel-Simon (cabernet sauvignon). Trots staat ze naast haar man, maar ook alleen schittert ze met haar zelfvertrouwen en can-do attitude.

Als kind was ze zo’n meisje dat altijd bij iedereen op schoot kroop, een echte hartendief. Ze had het liefst de hele dag mensen om zich heen. Elk weekend logeerde ze bij haar vriendinnetjes of bij familie, overal was ze kind aan huis.

Als puber was Margot het mooiste meisje van de klas met altijd vriendinnen om haar heen. Ze is een doorzetter, weer of geen weer, Margot blijft onvermoeibaar vrolijk. Moeilijkheden laten haar juist tot grote bloei komen.


Merlot groeit in grote trossen en gedijt goed op koude (klei)bodems. Ze heeft aroma’s van zwart fruit met drop of chocolade en zachte tannines. Volle body, soepel en sappig met een romig mondgevoel. Wereldwijd zeer geliefd en veel aangeplant, onder andere om mee te blenden. Onafscheidelijk verbonden met Cabernet Sauvignon.

Advertentie