Corneel-Simon-smalCorneel Simon is een populaire man, vol grappen en stoere verhalen. Hij heeft weinig oog voor anderen, tenzij ze net zo stoer en populair zijn als hij. Met verve kan hij een verhaal vertellen, iedereen om hem heen luistert dan ademloos, hij is het middelpunt van ieder feestje. Zowel vrouwen als mannen voelen zich aangetrokken door deze charismatische man. Hij is een graag geziene gast, omdat hij kleur aan elke gelegenheid weet toe te voegen, al staat hij wel érg graag in het middelpunt.
Als kleine jongen was hij altijd de stoerste onder de jongens: hij vocht voor zijn plek, zijn straat. Hij speelde met auto’s en klom in de hoogste bomen. Nooit kwam hij zonder gescheurde broek of jas, zonder vlekken in zijn kleren thuis. Meisjes vonden hem vaak te ruw, hij trok ze aan de haren of trok hun rokjes omhoog. Een echte jongens-jongen, in hart en nieren.
Als puber werd hij iets minder ruig, vooral rondom de meisjes. Hij bleef stoer, maar liet heel soms een glimp van een gevoelige kant zien. De meisjes zwijmelden daarbij weg, maar in gezelschap was hij de goedlachse, stoere jongen, die altijd op kwam voor zijn vrienden, zijn clubje en dan als held werd gezien. Hij was sterk, snel en behendig en won alle wedstrijdjes van zijn vrienden, ook daarom werd hij vereerd. Aan vriendinnetjes geen gebrek, hij kreeg met gemak het populairste meisje van de klas.

Cabernet Sauvignon levert een wijn met intense kleur en tannines, aroma’s van zwarte bessen, ceder en soms eucalyptus. Stevig maar elegant, vooral als hij houtrijping heeft gehad. Hij wordt veel in blends gebruikt, omdat hij tannine en structuur geeft, maar kan snel overheersen.

Cabernet Sauvignon groeit overal ter wereld en is zeer populair, maar de bakermat van deze druif ligt in de Bordeaux, waar hij bijna uitsluitend in blends wordt gebruikt.

Advertentie