RALF KÖTH_Logo-Würfel_Rot_PrintDe tweede wijnmaker die ik aan jullie voor wil stellen is: Wein & Secco Köth, dit innovatieve wijnhuis barst van creativiteit en maakt hele unieke wijnen. Wie zijn zij? Lees het hier:

De naam “Wein & Secco Köth” is een combinatie van de originele naam van het gerenommeerd wijnhuis Köth met zijn meer recente secco (of sekt), mousserende wijnafdeling. Het wijnhuis staat in Rheinhessen, de grootste wijnregio in het zuiden van Duitsland.alte Scheune

Wein & Secco Köth is de trendsetter voor innovatieve secco’s en heeft in de afgelopen 17 jaar meer dan 25 verschillende secco’s geproduceerd. Het grote assortiment aan secco’s zijn kleurrijk, fruitig en fun-loving en staan voor hoge kwaliteit. Ze houden van bruisende en wervelende creativiteit bij Wein & Secco Köth.

Creativiteit, diversiteit en innovatie zijn de belangrijkste ingrediënten van dit wijnhuis. Ze zijn niet bang om iets nieuws te proberen, hoe gekker, hoe beter lijkt het devies. Deze houding loont: de laatste decennia heeft Wein & Secco Köth regelmatig innovatieve en interessante secco’s gelanceerd en zijn daarmee de marktleider in hun vakgebied. Het jaar 2015 was een bijzonder succesvol wijnjaar: Wein & Secco Köth werd bekroond met twee sterren in de AWC Vienna, ’s werelds grootste internationale wijncompetitie. Ze won ook vier gouden, tien zilveren en drie bronzen medailles.

De wijnmakerRalf_Koeth_Sprungbild

Ralf Köth is de 5e generatie wijnmakers van Wein & Secco Köth. Onder zijn gepassioneerde en enthousiaste leiding, breidde het bedrijf de verscheidenheid van de traditionele wijnen uit én creëerde het nieuwe wijn-composities met innovatieve karakters.

Ralph Köth bracht zijn hele leven door op de wijngaard van de familie. Na het behalen van zijn “Winzermeister”(Master wijnbouwer) examen, nam hij de leiding van het landgoed in 1985 over. Als jongste wijnmeester in Duitsland, legde hij de basis voor een creatieve en innovatieve filosofie voor zijn Wein & Secco Köth.

Köth ’s trots en vreugde is de ontwikkeling van de secco handelsmerk Palio. Zijn favoriete moment van het jaar is in de winter, wanneer het tijd is om de nieuwe vintage proeven. “Dit is altijd een boeiend en heel spannend moment”, zegt de heer Köth.

De wijnen

Het brede en spannende reeks van producten die door Wein & Secco Köth is hun grootste kracht. “Of je nou houdt van droog, semi-droog of zoet, ons assortiment aan wijnen strekt zich uit van kenmerkende diepe rode wijnen tot mousserende wijn en van bruisende rosé tot de frisse en fruitige witte wijnen met verschillende smaaknuances.”

De beste wijn geproduceerd door Wein & Secco Köth was de 2003 jaargang van de Dornfelder – een droge rode wijn gerijpt in eikenhouten vaten. Buiten een breed scala aan rode, witte en rosé wijnen, heeft het bedrijf 4 intern geproduceerde merken:

Flaschenbanner_Palio & Wein

Palio is de lijn van mousserende wijnen en kenmerkt zich door “joie-de-vivre.” Voorbeelden hiervan zijn “palio Limberi”, “Palio Wilde Hibiskusblüte” (wilde hibiscusbloesem), “Palio Papaya mit Chili” (papaja en chili) en “Palio honig-mandel-Salz” (honing amandel zout).

Perkeo is een alcoholvrije secco, die in de afgelopen 10 jaar steeds populairder wordt. De smaken omvatten aardbei, pompoen, rode bessen, druiven en nam bloesem.

Feuer & Flamme is een traditionele winter Glühwein en omvat vijf verschillende smaken en een alcoholvrije soort genaamd “Traubenglühsaft”

Federino is een wijn met 4% alcohol en is verkrijgbaar in rood, wit en rosé. Deze wijn komt in de plaats van hun vroegere “Federweißen” lijn, en heeft een langere houdbaarheid.

Wein & Secco Köth produceert ook een scala aan unieke dessertwijnen, zoals de “Merlot trifft Espresso”, “Merlot trifft Schokolade” en “Chardonnay trifft Schokolade / Cocos”.

Niemand weet wat de toekomst brengt voor de familie Köth, want ze hebben zeker de intentie innovatief en creatief te blijven in de komende jaren. Zo zijn ze bijvoorbeeld van plan om de PIWI wijnstokken (schimmel-resistente wijnstokken) verder te ontwikkeling.

Ben je benieuwd naar dit wijnhuis? Wilt u deze uitbundige wijnmaker ontmoeten en al zijn creatieve wijnen proeven? Kom naar de Wijnmarkt en probeer het zelf!

Advertentie