Mijn droom is om wijnmakers en wijnliefhebbers bij elkaar te brengen. Daarom organiseer ik op 16 en 17 april de Wijnmarkt: een wijnbeurs, waarbij wijnliefhebbers rechtstreeks bij de (Europese) wijnboeren hun wijnen kunnen proeven -en wanneer de wijn bevalt- ook gelijk kopen. Zo kunnen wijnliefhebbers en wijnprofessionals de wijnen samen met de makers proeven.

Advertentie WL IIEigenlijk is het een wijnreis door heel Europa, maar dan zonder de reistijd!

Wijn moet een beleving zijn, je moet wijn niet alleen drinken, je moet wijn proeven, ruiken, voelen en zien waar het vandaan komt. Het verhaal achter de wijn, de druif, de streek, de wijnmaker, kortom alles wat de wijn uniek en bijzonder maakt, is dan ook heel belangrijk. Ik breng met de Wijnmarkt niet alleen de wijnen, maar ook hun maker en dus hun verhaal naar de Nederlandse wijnliefhebber voor een unieke wijnbeleving.

Er komen 30 wijnboeren uit Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Portugal, Spanje en Italië. En ik wil jullie alvast kennis laten maken met een paar van deze wijnboeren en daarom publiceer ik in de komende weken een aantal interviews met enkele exposanten van de Wijnmarkt. Zo kunnen we vast in de stemming komen. En smaken de wijnen straks extra lekker! Want als je de maker van de wijn beter kent, kan je de wijn beleven zoals hij het bedoeld heeft.

Want zeg nou eerlijk, het is toch leuk om een flesje met vrienden te delen waarvan je kan zeggen dat je hem bij de boer zelf gekocht hebt? Dus wil jij in 1 middag 30 wijnboeren ontmoeten en samen met de maker de wijn proeven? Wil jij op “wijnreis”, zonder heel lang in de auto te hoeven zitten? Kom dan naar de Wijnmarkt en ontmoet 30 wijnboeren uit heel Europa!

Wil jij dit project steunen?

Op dit moment loopt een crowdfunding-campagne op doorgaan.nl/wijnmarkt en wij kunnen alle steun gebruiken! Als je via deze weg een kaartje koopt, krijg je ook nog eens €2,50 korting!

Advertentie