Charlie is een stoere, goed gevulde man, maar heel soms laat hij zijn kleine hartje zien. Hij wordt zelden zonder zijn leren jack gezien, ’s winters aangevuld met een bontkraag. Hij lijkt daarmee zijn image rond te dragen, alsof hij zichzelf niet durft te laten zien. Hij voert altijd het hoogste woord, haalt dolle grappen uit met zijn vrienden en lijkt geen gebrek aan zelfvertrouwen te hebben. Alleen bij zijn echte vrienden kan hij zichzelf zijn en laat hij zijn gevoelige, complexe kant wel eens zien.

Als kleine jongen was hij een jongen die vaak kattenkwaad uithaalde en brutaal durfde te zijn tegen de meester. Ondanks dat hij een mollig kind was, maakte dit hem mateloos populair. Toen hij dit ontdekte, durfde hij er eigenlijk niet meer mee te stoppen. Hij was altijd bang dat de andere kinderen hem niet aardig zouden vinden voor hém, alleen voor zijn grote mond.
Als puber werd dit gevoel versterkt en ging hij steeds meer risico’s nemen. Zijn brutaliteit vloog wel eens uit de bocht en dan werd hij geschorst op school. Zijn klasgenoten vonden dit reuze interessant, maar de docenten konden hem wel achter het behang plakken. Gelukkig leerde hij langzaam wat meer te doseren en veranderde de brutaliteit langzaam in bijdehandte grappen, waarmee hij soms juist precies de kern kon raken.

Chardonnay heeft van zichzelf weinig uitgesproken smaak of geur en past zich gemakkelijk aan klimaat en bodem aan. Daardoor komen externe invloeden, zoals houtrijping en klimaat, goed tot uitdrukking, soms wat overdreven, maar kan ook tot grote hoogte stijgen in de handen van de juiste wijnmaker tot een rijke, complexe wijn.
Advertentie